Close

Waar wil Allincooking precies voor gaan?

Wat is de meerwaarde voor ons als klant?

Op dit ogenblik schat men de voedselverspilling langsheen de hele keten op 40 à 50 % van het aanbod en iedere Belg zou hiervan 30% voor eigen rekening nemen. Allincooking wil haar omzet genereren door die verspilling terug te dringen tot hooguit: 10 % en dit met een win-win voor haar klanten, het bedrijf en het milieu. Bovendien zullen klanten van Allincooking daar geen enkele inspanning moeten voor doen, in tegendeel!

20160617_104131

Hoe gaan jullie als Allincooking dat aanpakken?

Allincooking wil alle nodige ingrediënten voor een kook-bak proces vers verwerkt en op maat gaan voorbereiden. Hierdoor zal het eigenlijke kookproces voor iedereen een stuk eenvoudiger worden  en een enorme tijdsbesparing op leveren. In enkele stappen kunnen we zelf en zonder kookervaring, op eenvoudige wijze een gerecht bereiden en misschien nog belangrijker “er steeds ook een eigen toets aan geven”. Het aanbod hiervoor wil Allincooking geleidelijk aan meer en meer via de korte keten verwerven en zoveel als mogelijk zullen dat streek- en seizoenproducten zijn. Daaraan zijn enkele onmiskenbare voordelen verbonden: de producten zijn vers, ze zijn op dat moment het goedkoopst en het meest gezond.

pistoleeke

Hoe gaan jullie leveren en wat gaat het ons kosten? 

Allincooking wil haar producten via een distributiekanaal langs buurtwinkels: bakkers, slagers, kleine kruideniers, e.a. afzetpunten snel, efficiënt en zonder leveringskosten bij de klant brengen. Voor de afzetpunten wil Allincooking, one-stop-shopping creëren met een aanbod van onderscheidende vers-diensten. “Het doet dan ook via deze weg een oproep aan uitbaters van kleine buurtwinkels om zich als kandidaat ophaalpunt aan te melden”. Zij krijgen een vermelding op de site van Allincooking  zodat hun eigen klanten of nieuwe klanten via de site hun bestelling aldaar door Allincooking kunnen laten afleveren. Naast buurtwinkels wil Allincooking nog tal van andere afzetpunten aansporen om hun eigen klanten en nieuwe klanten de kans te geven hun bestelling gratis af te halen op het moment en op de plaats dat zij dat wensen te doen.

Kan ook ik gebruik maken van jullie diensten?

Allincooking gaat een gevarieerd aanbod van gerechten voorstellen waaruit men kan kiezen. Elk gerecht zal uit meerdere varianten bestaan. Zo kan men binnen een gezin voor een bepaald gerecht gaan dat aangepast is aan: de gewone eter, de vegetariër of iemand die gewoon gezond wil eten. Daarnaast gaan ook mensen met aan voeding gerelateerde ziekte meer en meer hun gading vinden bij Allincooking en indien mogelijk hetzelfde eten als hun gezinsgenoten. Allincooking past het gerecht aan “dat is het idee”.

20160407_223035

Waar gaan jullie het verschil maken?

Allincooking wil met: gemak, genot en goedkoop het verschil maken.

Wat is er dan gemakkelijk?

U kan een vers gerecht binnen halen zonder boodschappenlijstje en hoeft niet naar de supermarkt om een moeilijke zoektocht achter de juiste maaltijdcomponenten aan te vatten. Zo bespaard u tijd en sluit u de verleiding om impulsaankopen te doen volledig uit. U haalt een vers ambachtelijk gebakken brood bij de bakker in de buurt en brengt gelijk de lunch of de voorbereide warme maaltijd mee.

Wat bepaald ons genot?

U kan bestellen van op het werk of van thuis via: telefoon, computer, tablet of smartphone. Onderweg haalt u de bestelling op en eenmaal thuis kan u binnen pakweg 15 minuutjes aan tafel. Bovendien legt u de laatste hand zelf aan de bereiding waardoor u alles kan nakijken en indien goedgekeurd, met het volste vertrouwen kan consumeren.

Wat maakt het voor ons goedkoop?

Allincooking wil zich onderscheiden met efficiëntie! Sla een kookboek open en je zal al snel merken dat er voor het bereiden van een gerecht gemiddeld vijftien ingrediënten nodig zijn. Die kan je bijna nooit binnenhalen voor de gemiddelde prijs van een Allincooking gerecht. Het overgrote deel van de ingrediënten die we nodig hebben is voor de bereiding van sauzen en kruidenmixen. Het is precies die kost die de bereiding zonder dat we het zelf beseffen duur maakt omdat er hier veel restproduct gecreëerd wordt dat in eerste instantie in de kast of koelkast verdwijnt en vaak later in de vuilnisbak. Allincooking levert al die sauzen en kruidenmixen… op maat waardoor verspilling of opbergen volledig uitgesloten wordt. Bij het aankopen van groenten en vlees is het moeilijk in te schatten hoeveel we er precies van nodig gaan hebben. We moeten dan vaak de knoop doorhakken op de winkelvloer en gaan dan mede door de verpakkingswijze het vaakst kiezen voor iets meer dan wel het risico te nemen om te kort te komen.

Samengevat!

Enerzijds beseft Allincooking dat het niet makkelijk zal zijn om mensen te overtuigen om hun gewoontes te veranderen. Anderzijds is het er van overtuigd dat als we de rekening eerlijk durven maken en alles in kaart brengen zoals: “de verplaatsingen voor onze boodschappen, de tijd die we er in steken om ze bij elkaar te zoeken en te verwerken… De overconsumptie en impulsaankopen die we doen in de supermarkt, het restproduct en het restafval waar we thuis mee zitten”, de aankoop van Allincooking producten het overwegen minstens waard is.

 

Bedankt voor het lezen,

tot onze volgende blog!

 

Meer info over voedselverspilling via deze link! 

https://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi49fbHx6LQAhWSF8AKHRuNCccQFghjMAk&url=http%3A%2F%2Fwww.ovam.be%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2FLiteratuurstudie%2520voedselverspilling.pdf&usg=AFQjCNHbiMibm-hYfQTC6O0cn2mG_X3TFA&sig2=jaz9byp5oX1CGbpR5FcOnQ

 

Momenteel is afhalen enkel mogelijk bij ons afhaalpunt in Begijnendijk. Sluiten