Close

De kostprijs van onze voeding bepalen!

Is ons voedingspatroon nog in balans

Als we over voeding gaan moet het bij vele onder ons tijdens de week goedkoop en betaalbaar zijn en mag het in het weekend al eens wat meer kosten, “een frietje gaan halen of op restaurant gaan…”. Voor de ene mag de boog dan al eens wat minder gespannen staan, voor de ander is het de kroon op het werk van een zware week. Misschien hebben we met zijn allen wel behoefte aan lekkere voeding die we bij voorkeur op een snelle en makkelijke wijze wensen te consumeren. Dit fenomeen heeft inmiddels een naam gekregen “gemaksvoeding”.
Helaas is deze voeding vaak te vet en bevat ze te veel suiker waardoor er steeds meer mensen met overgewicht worstelen.

Worden we niet sterk beïnvloed door reclame

Misschien worden we met zijn allen te sterk beïnvloed door de voortdurende confrontatie met reclame waardoor onze hersenen ongewild geprogrammeerd worden. Vroeger was er minder reclame en waren er meer groentetuintjes waardoor men minder oog had voor industriële voeding en meer oog had voor wat de natuur alweer uit de grond toverde. Gelukkig blijft de natuur ons voorzien van goede en gezonde producten maar weten we vaak niet meer hoe we er mee moeten omgaan.

Met Allincooking willen we daar terug verandering in brengen door de moeilijkste, tijdrovende en verspillende stappen in een kookproces voor u  te nemen en trachten duidelijk te maken dat dit u niet meer hoeft te kosten.

De juiste prijs bepalen

Om de juiste prijs van uw voeding te bepalen gaan we voor u een en ander op een rijtje zetten! Bepaal daarna zelf of een Allincooking pakket van gemiddeld acht euro duur of goedkoop is.

  • Hoe ver rijdt u met de wagen om aan voeding te geraken? Breng alvast veertig eurocent per gereden kilometer in rekening.
  • Wat kost u een gerecht met acht verschillende gekuiste, gewassen en verwerkte verse groenten en specerijen?
  • Wat kost u de producten om de juiste sauzen en jus te bereiden bij uw gerecht?
  • Maak ook eens een tijdbalans op vanaf het moment dat je alles bij elkaar gaat zoeken, wassen en versnijden tot je aan het eigenlijke kookproces begint. 

Vergelijk dit nu met een Allincooking product… Interessant, toch?

Bekijk onze gerechten en maak uw keuze!

Momenteel is afhalen enkel mogelijk bij ons afhaalpunt in Begijnendijk. Sluiten